SAP Nedir? ( 4 Lisanslama Avantajı )

SAP Nedir? sorusunun cevabı üzerinde duracağız bu makalede. Zira SAP HANA ve S/4HANA gibi SAP çözümleri, işletmelerin dijital dönüşümünde önemli bir rol oynamaktadır.

Ancak, bu teknolojilerin başarılı bir şekilde uygulanması, katı teknik gereksinimleri ve veri kalitesiyle ilgili zorlukları beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, bir SAP lisanslama stratejisinin oluşturulması ve doğru kullanıcı türlerinin seçilmesi, başarılı bir SAP dönüşümü için kritik öneme sahiptir.

SAP çözümleri, yüksek veri kalitesini gerektirir. Başarılı bir SAP dönüşümü için, mevcut verilerin SAP’nin talep ettiği tam formatta olması önemlidir.

Bu, iş süreçlerinizin doğru çalışması ve kararlarınızın güvenilir olması anlamına gelir. Veri entegrasyonunu sağlamak için, SAP çözümleriyle mevcut sözleşmelerin ve kullanıcı analizinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir.

S/4HANA evrenindeki gereksinimleri anlamak, başarılı bir SAP dönüşümünün temelidir. Mevcut sistemlerinizi ve altyapınızı değerlendirmek, uyumluluk ve performans konularında doğru stratejilerin belirlenmesine yardımcı olacaktır.

Bu analiz, geleceğe yönelik SAP ihtiyaçlarınızı belirlemenize ve lisanslama stratejinizi buna göre oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

SAP kullanıcı türlerini doğru bir şekilde seçmek, lisanslama stratejinizin temelini oluşturur. Mevcut iş süreçlerinize ve personel ihtiyaçlarınıza uygun kullanıcı türlerini belirlemek hem maliyetleri optimize etmenize hem de verimliliği artırmanıza yardımcı olacaktır.

SAP Lisanslama Ne İşe Yarar?

SAP nedir sorusuna değindiğimize göre şimdi konuya Sap lisanslama ne işe yarar?  yönünden bakabiliriz. SAP S/4HANA’nın bulut tabanlı uygulamalara geçişinde yeni lisanslama modelleri, bir dizi avantaj sunsa da yazılım varlık yönetimi, lisans yönetimi ve optimizasyon açısından hala kritik bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu durum, SAP müşterilerinin giderek daha şeffaf bir yapıya evrilmelerinden kaynaklanmaktadır. Artık SAP, müşterilerin kendi hizmetlerine güvenmek yerine, kullanıcı türleri veya uyumluluk sorunları gibi konularda kendini değerlendirme ve ifşa etme eğilimindedir.

SAP, kullanımını müşterilerin şeffaf bir şekilde belirleyemediği durumlarda, kullanımı belirleyerek sonuçları müşterileriyle paylaşmaktadır.

Bu durum, S/4HANA’ya geçiş sürecinde uyumluluğun sağlanması ve gelecekte SAP ile etkileşimde bulunabilme adına proaktif bir lisans yönetimine duyulan ihtiyacı ortaya koymaktadır. İyi bir yazılım lisans optimizasyonu, projenin ekonomik açıdan en iyi sonuca ulaşmasını sağlamanın temelidir.

Ancak, yazılım varlık yönetimi genellikle karmaşık ve zaman alıcı görevler içerdiği için SAP kullanıcıları tarafından genellikle yeterince gerçekleştirilemeyen bir alan olabilir.

Bu noktada, USU’nun piyasadaki tek SAM sağlayıcısı olarak, tüm önemli operasyonel SAM görevlerini yerine getirebilen bir hizmet platformu sunması, SAP müşterileri için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

USU’nun hizmet platformu, kaynakları, zamanı ve bilgiyi etkili bir şekilde yöneterek SAP kullanıcılarına yazılım varlık yönetimi konusunda kapsamlı bir çözüm sunmaktadır. Bu, SAP S/4HANA’ya geçiş sürecinde uyumluluğun sağlanması ve lisans optimizasyonunun projeden ekonomik açıdan en iyi sonuca ulaşmasına yardımcı olabilir.

SAP Lisanslama Avantajları

İşletmelerin SAP kullanıcıları için maliyet tasarrufu sağlamak ve lisans yönetimini daha etkili hale getirmek amacıyla kullanılan Yazılım Varlık Yönetimi (SAM), bir dizi avantaj sunar.

Yazılım Varlık Yönetimi, SAP kullanıcıları için hem maliyet tasarrufu hem de iş süreçlerinin daha etkili bir şekilde yönetilmesini sağlayarak şirketlerin rekabet avantajını artırabilir.

Bu nedenle, işletmelerin SAP lisanslarını etkili bir şekilde yönetmeleri ve SAM araçlarını kullanmaları, uzun vadeli başarılarını destekleyebilir.SAP Lisanslama avantajları arasında öne çıkanlar şunlardır:

  • Maliyet Tasarrufu
  • Yazılım Uyumluluğu
  • Şeffaflık
  • Verimlilik

1 – Maliyet Tasarrufu

SAP lisanslarını daha verimli kullanmak, işletmeler için önemli bir maliyet tasarrufu sağlayabilir. Bir SAP lisans optimizasyon aracı, kullanılmayan lisansları belirleyip, bu lisansları diğer kullanıcılara veya sistemlere tahsis ederek kaynakları daha etkili bir şekilde kullanabilir. Ayrıca, potansiyel lisans çakışmalarını tespit ederek çifte ödemeleri önleyebilir.

2 – Yazılım Uyumluluğu

SAP, düzenli lisans denetimleri gerçekleştirerek şirketlerin lisans koşullarına uyumlu olmasını sağlar. SAM çözümleri, şirketleri bu denetimlere hazırlamak ve SAP gereksinimlerini karşılamak konusunda destekler. Bu araçlar, kullanılan lisanslar hakkında doğru bir genel bakış sunar, kullanımı izler ve denetim raporları için gerekli veriyi sağlar.

3 – Şeffaflık

SAM araçları, SAP lisanslarının daha etkili bir şekilde yönetilmesini sağlayarak şirketlere daha fazla şeffaflık sunar. Lisansların merkezi olarak yönetilmesine olanak tanır ve tüm kullanıcıların doğru yetkilere sahip olduğunu garanti altına alır. Yazılım Varlık Yönetimi, lisans raporlama ve SAP ile iletişim konusunda şirketlere rehberlik eder.

4 – Verimlilik

SAM araçları, lisans yönetimi süreçlerini otomatikleştirir ve manuel çabayı en aza indirir. Yazılım tedariki, lisans takibi, yetki mutabakatı ve raporlama gibi süreçleri kolaylaştırarak zamandan tasarruf sağlar. Bu otomasyon, doğruluğu artırır ve BT ekiplerinin daha stratejik girişimlere odaklanmasına olanak tanır.

 



Bir yanıt yazın